Sıkça Sorulan Sorular

Gazlı Sistem Nedir?

Ateşlenen fişeğin oluşturduğu gaz basıncının tüfeğin mekanizmasını otomatik olarak kurması ve bu sayede arka arkaya sadece tetiğe basarak atış yapma imkânı sunan sistemdir. Gaz basıncı namluda yer alan gaz deliklerinden, gaz odasına ulaşır, oradaki pistona hareket verir ve mekanizma çalışır.

 

Mobil Şok Nedir?

Namlu ucuna takılan değişken aparatlardır, namlu ucunun daraltılıp genişletilmesi prensibiyle saçmaların hedef üzerindeki yoğunluğu tayin edilir.
Dar şok kullanıldığında saçmalar daha toplu bir şekilde hedefe ulaşırken, geniş şok kullanıldığında saçmalar daha dağınık olacaktır.
Şok tercihi avın mesafesi ve türüne göre tercih edilmelidir. Bıldırcın gibi yakın kalkan avlarda saçmanın kısa mesafede açılması beklendiğinden geniş şok kullanılır. Ördek geçit avı gibi uzak mesafe avlarında saçmanın daha toplu olarak uzak mesafede etki etmesi için Dar şok kullanılır.

 

Yüksek ve Farklı Gramajlarda Atış Yapmak Namluyu Patlatır Mı?

Firmamızın önerdiği ve garanti ettiği gramajları (24gr-50gr arası) kullanmanız halinde kesinlikle sorun oluşmaz.
Namlu yarılması gibi kazaların en temel sebebi tıkalı namlu ile atış yapılmasıdır. Örneğin namlu ucuna çamur dolması, temizlik sonrası içinde bez unutulması, bozuk mühimmatla atış sonrası namlu içinde tapa kalması vs. gibi.

 

Pompalı ve Yarı-Otomatik Av Tüfeği Arasındaki Fark Nedir?

Yarı-Otomatik av tüfeğinde ilk fişek ateşlendikten sonraki atışlar için tetiğe basmanız yeterlidir, mekanizması otomatik olarak kurulur.
Pompalı av tüfeğinde mekanizma elle kurulur, her seferinde tüfeği atışa hazırlamak için elle kurmanız gerekmektedir.
Eğer avda kullanılacaksa iki atış arasındaki zaman farkının çok kısa olması sebebiyle yarı-otomatik sistem tavsiyemizdir.

 

Sitenizden Seçtiğim Bir Tüfeği Sipariş Vermek İçin Ne Yapmalıyım?

Sitemizde yer alan sipariş gönder butonunu tıklayarak ya da iletişim numaralarımızı arayarak siparişinizi oluşturabilirsiniz. (0542 488 69 04 / 0546 488 69 04 )
Tüfek siparişinizi oluşturmadan önce bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet ya da ilçe jandarma karakolundan adınıza düzenlenmiş ‘’Yivsiz Av Tüfeği Satın Alma Belgesi’’ almanız gerekmektedir.

 

Tüfek Ruhsatı Av Yapmak İçin Kanunen Yeterli midir?

Yivsiz av tüfeği ruhsatnamesi tüfeğinizi evinizde, kılıflı şekilde arabanızın bagajında bulundurmaya ve poligonlarda atış yapma imkânı sağlar.
Avcılık yapmak için Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğünün verdiği Avcılık Belgesi gereklidir. Avcılık belgesi için ikamet ettiğiniz ilde bir avcılık kulübüne başvuru yapmanız yeterlidir.

 

İşleme ve Ek İşlemler Ücreti Nedir?

Namlu üzerine ya da kasa üzerine yazdırmak istediğiniz yazı ya da elimizde hazır taslak olarak bulunan lazer baskı çalışmalarımız firmamızın hediyesidir.Yeni bir tasarım ve tığ işleme ücrete tabidir, fiyatlarımız makuldür, sipariş verirken bilgisini alabilirsiniz.

 

Takoz Nedir?

Fişek kapasitesinin istenen sayıya düşürülmesine imkân sağlayan ince uzun plastik bir parçadır. Fişeklerin yer aldığı şarjör borusuna takılır. Tek hareketle sökülüp takılabilir. Örnek vermek gerekirse orijinal kapasitesi 7+1 olan tüfeğinizi takoz takarak 2+1 yapabilirsiniz. Av Kanunlarımıza göre Yarı-Otomatik tüfeklerin yasal fişek kapasitesi 2+1 dir.

 

Kundağa işleme yaptırmak ücretli midir?

Web sayfamızda ve kataloğumuzda yer alan kundak işleme modellerini fiyat farkı olmadan tercih edebilirsiniz.

 

Şok Üzerindeki Çentik ve Numaralar Ne Anlama Geliyor?

Mobil şoklarımız 1-2-3-4-5 diye numaralandırılır ve aynı sayıları ifade edecek şekilde çentik atılır. Örneğin 5 çentik 5 numaralı şok demektir.
Numara büyüdükçe şok çapı genişler, numara küçüldükçe şok çapı küçülür. En dar şok 1 numara, En geniş şok 5 numaradır.

 

Kaç Numara Şok İle Kurşun Atmak Uygundur?

1 ve 2 numaralı şok ile kesinlikle kurşun atmayınız. 3-4-5 numaralı şoklarımızla kurşun atmanızı tavsiye ederiz.

 

Tüfeğimizin Alt-Üst, Sağ-Sol Gibi İsabetsiz Atışlar Yapmasının Sebebi Nedir?

Yivsiz av tüfeklerinde gez bulunmadığı için, gezin görevini gözümüz üstlenmektedir. Gözümüzün konumunu da kundak yüksekliği ve açısı belirlemektedir. Atıcının kol uzunluğu, boyun uzunluğu, yanak yapısı gibi faktörler nişan hattını etkilemektedir. Kundak ile kasa arasına takılan açı ayar pulları ile kundağımıza sağa-sola açı verebilir ya da aşağı-yukarı eğim verdirebilir bu sayede kendi ölçülerimize göre atış sıfırlaması yapabiliriz.

 

Namlu Boyu Seçenekleriniz Nelerdir?

Namlu seçeneklerimiz yasal alt sınır olan 47 cm’den başlar, 51-55-61-65-71-76-81 cm’e kadardır. Fiyat farkı olmaksızın dilediğiniz namlu boyunu tercih edebilirsiniz.

 

Fişek Kapasitesi Seçenekleriniz Nelerdir?

4+1 / 5+1 / 7+1 / 9+1 fişek kapasitesi seçeneklerimiz mevcuttur, dilediğiniz seçeneği fiyat farkı olmaksızın tercih edebilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımız

Sosyal Medya hesaplarımızı takip ederek yeni ürünlerimizden ve kampanyalarımızdan haberdar olabilirsiniz.

Facebook'ta takip edin. Instagram'da takip edin. Youtube'de takip edin. Bize mail yazın.
D-Doxcarms

info@yildirimav.com - Copyright 2018 - Yıldırım Av - Tüm hakları saklıdır.

Fivi Yazılım & Reklam Ajansı